Băsescu a făcut o baie de mulțime la Costești: Cum vine premierul, îi cereți locuri de muncă; el dă

Publicat: 20 07. 2013, 19:02
Actualizat: 29 09. 2018, 02:58

La sosirea la Costești, președintele a mers la Primărie, unde a avut o scurtă întâlnire cu primarul, după care a mers la Târgul de Sfântul Ilie, el refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliștilor pe teme politice sau despre cazul Hayssam.

„Mă simt bine. Este sărbătoare”, a spus șeful statului, evitând să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

„Nu mai insistați. Puteți deveni chiar penibil”, i-a spus Băsescu unui jurnalist care l-a întrebat dacă Omar Hayssam a fost adus cu un avion militar care a transportat ajutoare în Siria.

Băsescu i-a salutat pe cei prezenți la târg, dând mâna și stând de vorbă cu mai mulți localnici. Șeful statului s-a fotografiat cu unii dintre aceștia sau ținând în brațe copii ai localnicilor.

O femeie l-a întâmpinat pe Băsescu și i-a povestit despre o rudă a sa, care ar fi în închisoare deși este nevinovată.

„Să facă o cerere de grațiere. Scrie și eu mă uit. O trimiți la a Palatul Cotroceni sau dă-o primarului”, i-a răspuns președintele.

Femeia i-a promis că, dacă „rezolvă” situația, atunci „când a veni votarea”, ea va știi ce să facă, iar Băsescu i-a replicat: „Nu fac nimic pe voturi, că îmi termin mandatul”.

O altă localnică, ținând un copil în brațe și plângându-se că alocația de 40 de lei e mică, i-a cerut lui Traian Băsescu locuri de muncă.

„A zis primul-ministru că investește zece miliarde de Euro anul ăsta. Deci, o să fie locuri de muncă… după el. Cum vine pe aici, îi cereți locuri de muncă, că el dă”, i-a spus președintele Băsescu.

Traian Băsescu a plecat de la Costești și va participa sâmbătă și la Zilele comunei Ungheni, tot în județul Argeș.