Băsescu cere sesecretizarea protocoalelor SRI: Judecătorii care lăcrimează la TV să emită o hotărâre

Publicat: 13 03. 2018, 01:30

„(…) Eu știu foarte bine conținutul celor cinci hotărâri CSAT. Și vor avea mari surprize în a constata că ventilează o mare minciună, cum CSAT i-a pus să facă protocoale. (Cine i-a pus să facă protocoale-n.r.) este altă socoteală. A fost cap de filă nimeni altcineva decât Ministerul de Finanțe în toate hotărârile. Nu există cap de filă în care să fie SRI, Parchetul. Prima dată când CSAT a cerut să informeze despre evaziunea fiscală și SRI este abia în 2010 și în 2012 această responasbilitate s-a mutat de la CSAT și la Guvern și eu pot să dovedesc lucrul acesta. (…)”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, la TVR 1.

Traian Băsescu a afirmat că judecătorii pot emite o hotărâre judecătoarească de desecretizare a protocoalelor dintre SRI și alte instituții.

„Ceea ce mi se pare cheie în funcționarea instituțiilor în ultimii ani este desecretizarea protocoalelor să știm în ce parametri au lucrat. (…) Domnii judecători care ies și lăcrimează de grija democrației la televizor cu prima ocazie emit o hotărâre judecătorească de desercretizare a protocoalelor. Eu aș fi curios să văd desecretizat protocolul dintre ÎCCJ și DNA prin care actuala președintă a ÎCCJ, doamna Tarcea, s-a angajat alături de DNA la lupta împotriva corupției”, a spus Băsescu.