Băsescu crede că băncile defavorizează agricultorii

Publicat: 16 02. 2012, 08:54
Actualizat: 27 02. 2012, 08:40
Președintele Traian Băsescu consideră că băncile au o poziție în defavoarea agricultorilor pentru că, deși nu există riscul să piardă banii, nu le acordă credite pentru accesarea fondurilor europene.

Președintele Traian Băsescu consideră că băncile au o poziție îndefavoarea agricultorilor pentru că, deși nu există riscul săpiardă banii, nu le acordă credite pentru accesarea fonduriloreuropene.

El a făcut declarația, duminică, într-o emisiune a postuluipublic de televiziune, transmisă de la Indagra, expozițieinternațională de echipamente și produse din domeniul agriculturiiși zootehniei organizată la Romexpo.

„În momentul de față, eu consider că băncile au o poziție îndefavoarea beneficiarului din agricultură. Nu au nicio justificare,pentru că Guvernul a intervenit prin fondul de garantare. Nu auniciun risc să piardă banii. Va trebui să mai avem o ultimădiscuție cu băncile, să înțelegem foarte bine: vor să fie bănci însistemul bancar românesc sau au cumva în vedere o frânare adezvoltării României. Trebuie să ne spună deschis”, a declaratTraian Băsescu.

Citește mai mult despre declarațiile luiTraian Băsescu la Indagra pewww.mediafax.ro