Băsescu: Experiența acumulată de BOR sub păstorirea PF Daniel, un bun pentru societate

Publicat: 30 09. 2013, 13:54
Actualizat: 25 03. 2019, 21:08

Președintele Traian Băsescu i-a transmis, luni, un mesaj Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, cu prilejul aniversării a șase ani de la întronizare, în care arată că experiența acumulată de BOR sub păstorirea sa „reprezintă un bun pentru întreaga societate și comunitate națională”.

„Am deosebita plăcere de a Vă adresa felicitările mele călduroase cu prilejul aniversării întronizării Preafericirii Voastre ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Sunt onorat să evoc, în acest moment festiv, prezența activă în societate a Bisericii Ortodoxe Române, care evidențiază cât de importante sunt valorile spirituale pentru lumea în care trăim și, mai ales, pentru viitorul pe care îl datorăm generațiilor care vor veni”, se arată în mesajul șefului statului, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele Băsescu menționează totodată că experiența acumulată de BOR sub păstorirea Patriarhului Daniel reprezintă „un bun pentru întreaga societate și comunitate națională”.

„Experiența pe care Biserica Ortodoxă Română a acumulat-o, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, reprezintă un bun pentru întreaga societate și comunitate națională. Pentru instituțiile statului român, prin care acesta vine concret în întâmpinarea cetățenilor, Biserica Ortodoxă Română este un partener deosebit de important, în orizontul valorilor morale și al binelui comun. Am convingerea că modelul acestei colaborări, inspirată de nevoile reale ale oamenilor, va continua să aducă roade, cu purtarea de grijă a Preafericirii Voastre, contribuind, în același timp, la consolidarea unui climat de solidaritate și de încredere fără de care o societate nu poate progresa. Fie ca acest moment aniversar să Vă dăruiască, Preafericirea Voastră, bucurie și împliniri! Întru mulți și fericiți ani!”, se mai arată în mesajul președintelui.

PF Daniel este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române din 30 septembrie 2007, când a fost întronizat după decesul PF Teoctist. PF Daniel este cel de-al șaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.