Băsescu: Guvernul să dea banii de deszăpezire Armatei și Jandarmeriei

Publicat: 02 02. 2014, 18:43
Actualizat: 29 07. 2014, 18:04

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, legat de operațiunile de deszăpezire, că ar propune Guvernului să constate neîndeplinirea contractelor și să dea banii Armatei și Jandarmeriei.

Președintele Băsescu a declarat, la finalului ședinței CSAT, că deszăpezirea s-a făcut prin lungi comandamente la televizor, penibile de multe ori, care să acopere faptul că nu existau utilaje.

„Nu au utilaje, mai mult decât atât, să dai afară prefecții când contractele le fac președinții de Consilii Județene, cărora nu li s-a putut spune o vorbă, CNADNR, căruia nu i s-a putut spune o nicio vorbă, și el este cel care închiriază utilaje. Toate reproșurile s-au îndreptat către prefecți și vreau să știți că mi se pare dezonorant acest mod de a lucra”, a mai comentat șeful statului.

El a criticat deciziile de demitere a prefecților, argumentând că președinții de consilii județene sunt cei care „fac contractele” de deszăpezire.

„Mascarada televizată a comandamentelor nu face decât să fie o acoperire pentru banii nemeritați și nemunciți care vor fi dați firmelor clientelare, iar în locul lor au fost scoase Armata și Jandarmeria. Aș propune Guvernului să constate neîndeplinirea contractelor și să dea banii de deszăpezire Armatei și Jandarmeriei”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a adăugat că autostrada spre Constanța nu este nici la ora aceasta deschisă, deși nu mai ninge de patru zile.

Valentina Postelnicu, valentina.postelnicu@mediafax.ro