Băsescu, Prințului Charles: Am înțeles că v-ați mai luat o casă, în curând o să aveți un sat întreg

Publicat: 03 06. 2013, 15:37
Actualizat: 31 07. 2014, 15:17

Președintele Traian Băsescu i-a spus Prințului Charles, luni, în momentul în care l-a întâmpinat la Palatul Cotroceni, că a înțeles că acesta și-a mai luat o casă, iar în curând va avea un sat întreg în România.

La primirea Prințului Charles, președintele Băsescu i-a spus acestuia: „Bun venit din nou în România, am înțeles că v-ați mai luat o casă”.

Prințul de Wales a negat afirmația președintelui.

Ulterior, Băsescu a continuat: „Nu acum, dar o să aveți un sat în curând”.

Președintele Traian Băsescu și Prințul Charles au făcut o fotografie oficială, după care au intrat la convorbiri între cele două delegații, în Salonul Ambasadorilor al Palatului Cotroceni.

Anterior, Prințul Charles a avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta.

Prințul Charles a sosit în România joi, la Târgu Mureș, de unde a mers la Micloșoara, în Covasna, la domeniul contelui Kalnoky Tibor, unde a fost găzduit în noaptea de joi spre vineri. Moștenitorul coroanei Marii Britanii a mers apoi la Valea Zălanului, din comuna Malnaș, județul Covasna, unde a înnoptat la una dintre proprietățile sale. Prințul Charles are patru case în satul covăsnean Valea Zălanului, ultima cumpărată în primăvara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnaș, Kasleder Jozsef.

Vineri, Prințul Charles a vizitat localitatea mureșeană Archita, discutând cu șeful Consiliului Județean Mureș și cu personalități medicale despre inventarierea și păstrarea patrimoniului transilvănean, respectiv despre înființarea unei clinici în zonă.

De asemenea, Prințul Charles s-a întâlnit, duminică seară, în satul Valea Zălanului, cu autoritățile locale din județul Covasna, cu care au discutat, printre altele, despre dezvoltarea zonei și despre produse locale.

Moștenitorul coroanei Marii Britanii a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în județele Mureș, Covasna, Harghita și Brașov.

Precedenta vizită a Prințului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localitățile Apold, Daia și Saschiz. La Saschiz, moștenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume – fructe, iar în localitatea Daia a vizitat o plantație de flori a unei fundații specializate în biodiversitate.

Tot atunci, Prințul Charles a avut o întâlnire cu președintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.