Băsescu: Românii au o ostilitate față de mine,dar obligația mea este să merg în campanie să le explic

Publicat: 11 07. 2012, 22:37
Actualizat: 12 07. 2012, 12:19

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, miercuri, că este conștient de ostilitatea pe care i-o poartă mulți dintre români, însă el are obligația să meargă în campania electorală și să le spună adevărul despre politicienii „necinstiți” ai USL.

„Ostilitate există, o știu nu de acum, dar obligația mea este să explic. Sunt convins că românii nu sunt ostili adevărului, dar sunt ostili politicienilor necinstiți”, a spus Băsescu, în conferința de presă susținută miercuri seară în curtea sediului său de campanie de pe strada Comănița.

Totodată, el și-a exprimat speranța că următoarele declarații de presă le va susține „fără trimișii domnului Voiculescu”.

„Voi avea declarații de presă frecvente și, sper, fără trimișii domnului Voiculescu”, a spus Băsescu.

Întrebat de unde știe că protestatarii sunt trimiși de liderul PC Dan Voiculescu, Băsescu a răspus: „Păi, sunt exact aceiași oameni din Piață. Uitați-vă, nu îi recunoașteți?”.

De asemenea, el a arătat că va încerca să-și transmită mesajele, indiferent de prezența acestor protestatari la conferințele sale. „Important este ca eu să reușesc să comunic”, a conchis Băsescu.

Un grup de aproximativ 15 persoane a venit, miercuri seară, în fața sediului de campanie al președintelui suspendat Traian Băsescu, scandând lozinci împotriva acestuia, o parte dintre aceștia plecând după aproximativ 15 minute, la apariția pe stradă a unor echipaje de poliție.

În momentul în care Băsescu și-a început conferința de presă, în stradă se aflau mai mulți simpatizanți ai săi, locuitori din cartierul din jurul străzii Comănița, care au ținut să aplaude de câteva ori pentru a acoperi încercarea unora dintre protestatari de a perturba cu lozinci scandate discursul președintelui suspendat.

După ce Băsescu și-a terminat conferința și s-a retras în sediul de campanie, în stradă au avut loc și unele îmbrânceli între cele două tabere, locuitorii din zonă reproșându-le protestatarilor că au blocat strada și au făcut zgomot. Spiritele au fost calmate rapid după intervenția echipajelor de polițiști și jandarmi.