Băsescu, SCEPTIC în privința Laurei Kovesi ca procuror șef european: Prima șansă este a FRANCEZULUI

Publicat: 05 04. 2019, 21:33

„Am fost 10 ani în Consiliul European și nu știu dacă în două cazuri din câteva sute la mediere cu Consiliul UE (CUE), a câștigat Parlamentul (European – n.r.). Având în vedere cutumele, prima șansa este a francezului (Jean-Francois Bohnert – n.r.). Consiliul (Uniunii Europene – n.r.), acolo sunt miniștrii … E greu pentru Parlament să câștige în dispută cu monștrii ăștia”, a declarat la Digi24 Traian Băsescu.

Echipa PE și Consiliul UE nu au ajuns la un consens nici în a treia rundă de negocieri care a avut loc joi la Bruxelles, iar următoarea întâlnire va avea loc pe 10 aprilie.

Parlamentul European a emis un comunicat de presă prin care a cerut Consiliului UE, la cea de-a treia rundă de negocieri să nu cedeze în fața presiunilor Guvernului României și să își reconsidere poziția față de candidatul Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

Consiliul Uniunii Europene a reiterat, joi, susținerea pentru numirea francezului Jean-Francois Bohnert în funcția de procuror-șef european, anunță instituția, semnalând că negocierile ar putea fi transferate viitoarei legislaturi a Parlamentului European.