Băsescu, un nou atac la Kovesi după ce fratele său nu a fost eliberat: ”Ați vrut să-mi dați o lecție? Ce greșeală!”

Publicat: 02 11. 2016, 15:30

Tribunalul Constanța a admis, miercuri, contestația DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu după ce, marți, amânase pronunțarea în cazul acestuia. În 6 octombrie, Judecătoria Medgidia admisese cererea lui Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, de eliberare condiționată, însă decizia nu a fost definitivă, iar DNA a contestat-o.

Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.

Fostul șef de stat, Traian Băsescu, a reacționat pe pagina sa de Facebook, după decizia Tribunalului Constanța, catalogând pledoaria procurorului de caz drept una „furibundă și mincinoasă în fața unei judecătoare timorate”. Băsescu le-a transmis, totodată, șefei DNA, Laura Codruța Kovesi și directorului adjunct al SRI, Florian Coldea, că greșesc „fundamental” dacă cred că decizia Tribunalului Constanța o să îl „înmoaie”.

„Koveși și Coldea, deschideți șampania! Ați reușit! Mircea Băsescu rămâne în închisoare.
Ca om care a depășit vârsta de 60 ani, fratele meu, condamnatul Mircea Băsescu, nu a fost eliberat condiționat după ce a efectuat o treime din pedeapsă. Avea dreptul să fie eliberat. Ați considerat voi că nu s-a îndreptat (am văzut pledoaria furibundă și mincinoasă a procurorului DNA în fața unei judecătoare timorate).
Fratele meu a devenit una din marile excepții de refuz a punerii condiționate în libertate. În rest, cei mai mulți oameni ca el au fost considerați îndreptați după ce au efectuat o treime din pedeapsă. L-ați ținut în arest preventiv mai bine de un an înainte de condamnare, dar nu v-a ajuns. Asta-i viața.
Dar, dacă aveți impresia că asta mă înmoaie, greșiți fundamental.
Ați vrut să mă descurajați , sau să-mi dați o lecție? Ce greșeală…
NB – N-am să uit niciodată că cel care m-a anunțat că fratele meu va fi arestat a fost Coldea și nu Koveși”, a scris fostul președinte pe Facebook.

Conform legii, Mircea Băsescu ar fi întrunit condițiile pentru eliberare condiționată, având peste 60 de ani, deci ar fi executat doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu.

În data de 16 iunie Curtea de Apel Constanța a menținut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curții de Apel a fost definitivă.