Băsescu: Unul din doi – fie președintele, fie cei 322 – va fi trimis acasă prin vot

Publicat: 15 02. 2012, 09:33
Actualizat: 23 06. 2012, 02:01
Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA că la referendum, "unul din doi" - fie președintele, fie cei 322 de parlamentari - "va fi trimis acasă prin vot sau i se va spune «nu ești bun pentru noi»".

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA că la referendum, "unul din doi" – fie președintele, fie cei 322 de parlamentari – "va fi trimis acasă prin vot sau i se va spune «nu ești bun pentru noi»".

Întrebat ce se va întâmpla dacă nu va câștiga la referendumul din 19 mai, Băsescu răspuns că, în legătură cu rezultatul referendumului, "lucrurile sunt simple": prin vot, cineva va fi trimis acasă, fie el, fie cei 322 de parlamentari care l-au suspendat.

Potrivit acestuia, electoratul va adresa, de asemenea, prin vot, părții care va pierde, mesajul "Nu ești bun pentru noi!".

El a adăgat că, dacă votul va fi împotriva sa, atunci se va ajunge la alegeri prezidențiale anticipate.

"Dacă nu, sunt posibile două variante: parlamentarii să zică «votul nostru a fost invalidat de cel popular, ne dăm demisia, toți cei 322». Sau să recunoască, alături de președinte, prioritățile asumate de mine pentru România: reformarea sistemului politic, decuplarea oligarhilor de la decizia politică, prioritate pentru absorbția fondurilor, prioritate pentru reforma în sănătate", a declarat președintele suspendat.

Băsescu a menționat că speră ca, dacă va câștiga referendumul, "o majoritate parlamentară" să accepte ca priorități ale României prioritățile identificate de el. (Mediafax)