„Băsistul declarat” Robert Turcescu, critic literar pentru Adriana Săftoiu. „Cartea este o lectură obligatorie!”

Publicat: 26 05. 2015, 09:57
Actualizat: 04 08. 2015, 14:39

This browser does not support the video element.

Printre „criticii literari” ai lui Săftoiu se numără și jurnalistul Robert Turcescu, care recomandă pe Facebook „Cronica de Cotroceni”, considerând-o „un portret subiectiv făcut lui Traian Băsescu, dar asumat și menit să te pună pe gânduri”.

„Am terminat de citit „Cronica de Cotroceni” scrisă de Adriana Saftoiu. Lăsați la o parte orice umori, obsesii, fanatisme: e o lectură obligatorie! E scrisă excelent, are nerv, umor, tristețe, picanterii din culisele politicii și, desigur, un portret subiectiv făcut lui Traian Băsescu, dar asumat și menit să te pună pe gânduri. Din punctul meu de vedere, acest volum și cartea lui Cristian Sima „Marea Spovedanie a brokerului fugar” sunt, de departe, evenimentele editoriale ale începutului de an. Poate învață și PR-iștii lui Iohannis cum se scriu carți care să reziste în timp. Bravo, Adriana Săftoiu, felicitări, Cristian Sima!”, a precizat Robert Turcescu pe contul său de Facebook.

„Revin și spun apăsat: cartea Adrianei Săftoiu conține și un portret subiectiv al lui Traian Băsescu. Așa cum am spus, de altfel, și într-o postare precedentă. Dar nu de asta am zis că e o lectură obligatorie. Susțin în continuare că e o lectură necesară pentru că, dincolo de portretul făcut de Săftoiu lui Traian Băsescu, volumul conține pasaje excelente despre lumea politicii românești. Nu vă îngrijorați, n-am să îngroș rândurile anti-bășiștilor și nici nu am devenit iohannist peste noapte! Dar dacă aveți tăria/răgazul/puterea de a trece dincolo de imaginea Săftoiu vs. Băsescu, veți descoperi în acest volum o poartă de intrare în lumea ascunsă a politicii dâmbovițene. Și de-aia spun că e o lectură obligatorie: mai ales pentru a vedea câte ceva din lumea aceasta ascunsă de la care ni se trag atâtea. În rest, rămâne cum am stabilit: eu băsist, voi bășiști, azi mai puțini, dar încă destui. Băsismul nu înseamnă însă idolatrie, fanatism, Antena 3 pe invers. Cred și sper că putem fi mai lucizi decât ceilalți. Și mai citiți decât ei”, a mai scris Turcescu pe site-ul de socializare.