Bătrână din Constanța, înșelată cu 21.000 de lei prin metoda ”Premiul”. Cum funcționează escrocheria

Publicat: 14 10. 2015, 14:04

Potrivit polițiștilor constănțeni, în dimineața de 9 octombrie, în jurul orei 10.20, femeia a primit un SMS pe telefonul mobil prin care a fost anunțată că este câștigătoarea sumei de 89.000 de lei din partea unei companii de telefonie mobilă și a unei televiziuni, iar pentru detalii să sune la un număr de telefon, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După aproximativ două ore, femeia a sunat la numărul de telefon indicat, răspunzându-i un bărbat care s-a recomandat ca fiind directorul companiei și care a confirmat câștigul. El i-a spus însă că pentru a intra în posesia banilor trebuie să trimită unei alte persoane 2.400 de lei, sumă care a fost depusă la o bancă, în jurul orei 13.10, conform indicațiilor primite.

Femeia a fost contactată din nou, de un alt bărbat, care, recomandându-se ca fiind directorul băncii respective, i-a solicitat să depună încă o dată, pe același nume, suma de 2.400 de lei, care reprezintă taxe și comisioane pentru ca suma câștigată să nu fie impozitată de către bancă.

În jurul orei 14.50, femeia s-a conformat și a trimis suma solicitată, dar, după trei zile, în dimineața de 12 octombrie, a fost contactată din nou de primul bărbat care i-a cerut să trimită încă 16.300 de lei, bani ce ar fi reprezentat comisionul pentru câștig. Și de aceasta dată bătrâna s-a conformat și a trimis în aceeași zi suma respectivă.

Abia după ce a făcut și această plată a anunțat Poliția, oamenii legii încercând în prezent să dea de urma infractorilor.