Baza de la DEVESELU s-ar putea numi JOHN MCCAIN. Ovidiu Raețchi a venit cu propunerea

Publicat: 05 09. 2018, 11:40
Actualizat: 26 03. 2019, 02:27

„Ne-am despărtit zilele trecute de senatorul John McCain, erou de război și politician american major. Un avocat și un luptător pentru respectarea valorilor democratice și drepturilor omului, oriunde acestea erau amenințate în lume, senatorul McCain a fost un prieten al României. Ne-a sprijinit necondiționat în continuarea parcursului nord-atlantic și ne-a încurajat să nu ne abatem de la respectarea independenței justiției și de la consolidarea statului de drept”, arată Ovidiu Raețchi într-o declarație politică, susținută în Camera Deputaților.

El a mai spus că preocuparea senatorului McCain pentru România s-a văzut și în anul 2014, atunci când a efectuat o vizită oficială în tara noastră, ocazie cu care a avut întâlniri cu președintele României, ministrul de Externe și președintele Camerei Deputaților, temele de discuție vizând statul de drept și legislația privind imunitatea parlamentarilor români.

„Alături de senatorii americani Ron Johnson și Christopher Murphy, McCain a oferit atunci un mesaj fără echivoc, valabil și în ziua de azi:

În opinia lui Raețchi, există premise pentru a lansa o dezbatere privind posibilitatea de a oferi bazei de la Deveselu, în mod onorific, numele lui John McCain.

„Ar fi o expresie extrem de adecvată a parteneriatului româno-american pe care senatorul McCain l-a încurajat și l-a reprezentat atât de bine – și imi exprim convigerea că putem identifica o cale procedurală eficientă în acest sens”, a conchis Ovidiu Raețchi.