Bebelușul dus în stare gravă la spital a fost scăpat din brațe de tatăl său și lovit de tocul ușii

Publicat: 10 01. 2014, 19:38
Actualizat: 13 02. 2016, 20:30
Bebelușul de două luni din Huși, dus în stare gravă la spital în cursul nopții de joi spre vineri, a fost victima unei altercații între cei doi părinți ai săi, susțin polițiștii, copilul fiind lovit de tocul ușii și scăpat din brațe pe dușumea de către tată, moment în care i s-a fracturat un picior.

Potrivit anchetei desfășurate de către polițiști, bebelușul se afla în brațele tatălui său în momentul în care între cei doi părinți a izbucnit un scandal, pe fondul consumului de alcool de către mama micuțului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce a fost lovită de către soț, femeia a ieșit din casă și a început să strige după ajutor la vecini. În acel moment, bărbatul s-a dus după soția sa și, printr-o mișcare bruscă în încercarea de a o trage în locuință, a lovit copilul de tocul ușii, iar apoi l-a scăpat pe micuț din brațe, pe dușumea. În încercarea de a-l prinde în momentul căderii, tatăl bebelușului i-a rupt acestuia un picior.

Ulterior, femeia a sunat la numărul de urgență 112 și a solicitat o ambulanță, pe motiv că fiul ei are buzele vinete și se simte rău. Băiețelul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, fiind diagnosticat de către medici cu fractură de tibie, traumatism cranio-cerebral prin agresiune și contuzie toraco-abdominală.

„Din cele declarate de tatăl copilului, se confirmă altercația dintre părinți, în urma unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, în care victimă a căzut copilul de două luni. Cercetările în acest caz continuă, încadrarea juridică urmând a se face în funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale. Totodată, relevante în acest caz vor fi și rezultatele examinării medico-legale”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Un bebeluș de două luni, din municipiul Huși, a ajuns în stare gravă la spital, în cursul nopții de joi spre vineri, cu numeroase traumatisme prin agresiune, după ce a fost lovit de către părinți care, inițial, nu au vrut să spună polițiștilor cum a suferit fiul lor acele leziuni. Mama copilului a fost cea care a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță pe motiv că fiul său are buzele vineții, situație în care cadrele medicale au crezut, inițial, că este vorba despre o intoxicație cu nitriți. În momentul în care a ajuns la locul solicitării, echipajul de la Ambulanță a constatat că bebelușul prezintă numeroase leziuni prin agresiune, iar mama acestuia se află în stare de ebrietate.

La sesizarea făcută de către reprezentanții Ambulanței, polițiștii vasluieni au declanșat o anchetă în acest caz pentru a stabili în ce condiții a suferit copilul acele leziuni.

„În timpul audierilor făcute în cursul nopții de joi spre vineri, părinții nu au recunoscut că și-ar fi lovit copilul. În cursul zilei de astăzi (n.r.-vineri), vor continua audierile și cercetările pentru a se stabili împrejurările în care bebelușul a suferit acele leziuni”, preciza purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Polițiștii au mai constatat că și mama copilului, o femeie de 23 de ani, prezenta leziuni prin agresiune la față, însă femeia nu a precizat anchetatorilor în ce condiții le-a suferit.