Becali, „bun de neplată”: A obținut în instanță rejudecarea procesului în care a fost obligat să-i plătească 30.000 de euro lui Talpan

Publicat: 16 01. 2020, 15:35

În 19 martie 2019, judecătorii CAB au stabilit ca Gigi Becali să îi achite lui Florin Talpan suma de 30.000 de euro, reprezentând daune morale, în procesul deschis de juristul CSA Steaua.

Omul de afaceri a atacat decizia la instanță supremă, care, joi, a dat un verdict în acest caz și a stabilit ca dosarul să ajungă din nou pe masa judecătorilor Curții de Apel București și să se rejudece.

„Admite recursul declarat de pârâtul Becali George împotriva deciziei civile nr. 271 A din 19 martie 2018 a Curții de Apel București, Secția a III-a civilă și pentru cauze cu minori și de familie. Casează decizia recurată și trimite cauza spre rejudecare aceleiași instanțe de apel. Definitivă”, a decis, joi, Înalta Curte de Casație și Justiție.

Florin Talpan l-a dat în judecată pe Gigi Becali pentru defăimare. Inițial, procesul s-a judecat la Tribunalul București. Judecătorii de aici au stabilit ca omul de afaceri să îi plătească lui Tălpan 3.000 de euro daune morale. Decizia a fost atacată de Becali, iar instanța superioară, respectiv CAB, a majorat cuantumul despăgubirilor de 10 ori, astfel că omul de afaceri ar fi trebuit să îi dea juristului CSA Steaua 30.000 de euro.

Momentan, Becali a scăpat de plata acestor daune, însă Curtea de Apel va da un verdict definitiv în acest caz.