Bergodi a depus memoriu la FIFA împotriva Stelei

Publicat: 16 02. 2012, 08:54
Actualizat: 18 02. 2012, 11:56
Avocatul antrenorului Cristiano Bergodi, Bogdan Tohăneanu, a precizat, joi, că a avut o întâlnire cu reprezentanții FC Steaua în care i s-a precizat că tehnicianului i s-a desfăcut contractul unilateral, pentru absență de la muncă, deși memoriul italianului se află deja pe rol la FIFA.

Avocatul antrenorului Cristiano Bergodi, BogdanTohăneanu, a precizat, joi, că a avut o întâlnire cu reprezentanțiiFC Steaua în care i s-a precizat că tehnicianuluii s-a desfăcut contractul unilateral, pentru absență de la muncă,deși memoriul italianului se află deja pe rol la FIFA.

Tohăneanu a avut o întâlnire, miercuri, cu reprezentanții clubuluiSteaua, în care a încercat să găsească o soluție pentru a rezolvalitigiul dintre antrenorul Cristiano Bergodi și FC Steaua pe caleamiabilă, la sugestia tehnicianului italian. Reprezentanțiiclubului Steaua i-au transmis avocatului că i s-a desfăcutcontractul lui Cristiano Bergodi pe cale unilaterală pentru cătehnicianul nu s-a prezentat la serviciu.

„Între Cristiano Bergodi și Steaua există deja un litigiu la FIFA.Antrenorul mi-a transmis să am o întâlnire cu reprezentanțiiclubului Steaua prin care să găsim o soluție amiabilă pentru a numai exista o judecată la FIFA. Reprezentanții FC Steaua nu au fostde acord și dosarul va merge în continuare la FIFA. Bergodi seaștepta ca Steaua să-i desfacă contractul unilateral, nu a fostnicio surpriză pentru nimeni. Steaua încearcă în acest fel să-șicreeze probe la FIFA”, a spus Tohăneanu, pentru MEDIAFAX.

Avocatul a precizat că dacă i s-a desfăcut contractul lui Bergodi,pentru absență de la serviciu, în data de 15 octombrie, antrenorultrebuia plătit încă din 30 septembrie. „Întâlnirea a fost unsimulacru de procedură pentru a se justifica neplata contractului.S-au legat de subterfugiul absenței nemotivate de la serviciu. Omodalitate cât se poate de românească. Au desfăcut contractul cudata de 15 octombrie, dar atunci de ce nu a fost plătit Bergodi în30 septembrie, conform contractului?”, s-a întrebat el.

Bergodi așteaptă să fie contactat de FIFA pentru a-și prezentapunctul de vedere privind litigiul cu Steaua. „Sunt proceduri carevor dura din partea FIFA. După ce va fi analizat cazul, FIFA vaface solicitări părților implicate să-și spună punctele de vedere.Probabil o să dureze luni de zile”, a mai spus el.

Mediafax