Berlusconi gafează din nou: Am cheltuit 200 de mil. euro pentru consultanții și judecătorii mei – VIDEO

Publicat: 16 02. 2012, 08:54
Actualizat: 19 02. 2012, 17:29
Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a cărui imunitate judiciară a fost anulată de o decizie a Curții Constituționale, s-a declarat "omul cel mai persecutat din lume și din toate timpurile de către magistratură", relatează AFP.

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a căruiimunitate judiciară a fost anulată de o decizie a CurțiiConstituționale, s-a declarat „omul cel mai persecutat din lume șidin toate timpurile de către magistratură”, relatează AFP.

„Eu sunt la modul absolut persoana cea mai persecutată demagistratură din toate timpurile și toată istoria oamenilor dinlumea întreagă. A trebuit să particip la peste 2.500 de audieri”, aafirmat Berlusconi.

„Am avut șansa, muncind mult și punând deoparte o moștenire, să potcheltui peste 200 de milioane de euro pentru consultanții șijudecătorii mei”, a spus el, punând accent pe această sumă șicomițând și o gafă, pentru că vroia să spună avocați în loc dejudecători, greșeală pe care a rectificat-o în secundeleurmătoare.

Grupul său Fininvest a fost condamnat în urmă cu o săptămână laplata unei amenzi-record de 750 de milioane de euro, într-un dosarde corupere a judecătorilor, Tribunalul din Milano apreciind căgrupul cumpărase o decizie judiciară în favoarea imperiuluisău.

„Normal, persecuția continuă. Nu aș fi crezut niciodată, în nici uncaz, că judecătorii de stânga pot să aprobe” legea privindimunitatea mea, a continuat Silvio Berlusconi.

„Va trebui să-mi iau câteva ore din activitatea mea de șef deGuvern, pentru a mă consacra proceselor”, a continuat el.

„Aceste procese (…) sunt adevărate farse, voi merge la posturilede televiziune pentru a explica toate acestea și italienii vorputea înțelege că președintele Consiliului este un meterezîmpotriva stângii, care nu reprezintă majoritatea în țară”, aconchis Silvio Berlusconi.

Abrogarea miercuri a legii care îi conferă imunitate penală va aveaca efect reluarea a cel puțin două procese împotriva sa, unulpentru corupere de martori (dosarul Mills), iar altul pentru falsîn documente (cazul drepturilor televizate ale Mediaset).

Mediafax