Bilanțul inundațiilor. Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole și 3.000 de hectare de pășun au fost afectate

Publicat: 07 04. 2013, 13:53
Actualizat: 18 03. 2019, 09:59

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), duminică nu au fost raportate localități izolate complet de ape, în care să nu se poată ajunge sau interveni, nu sunt persoane izolate sau evacuate și nu au fost înregistrate urgențe medicale sau alte situații deosebite.

În ultimele două zile au fost înregistrate o locuință distrusă și alte trei inundate, pompierii salvatori intervenind pentru scoaterea apei.

„În localitățile expuse fenomenelor hidrometeorologice efectele au constat îndeosebi în inundarea unor suprafețe de terenuri agricole, pășuni, păduri, afectarea unor poduri sau podețe, ori a unor segmente de drumuri comunale sau județene”, a precizat Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

În localitățile afectate de ploi și inundații, intervențiile sunt coordonate de comitetele pentru situații de urgență.

În județul Buzău, drumul comunal 159 Lopătari-Ploștina a fost redat parțial circulației, iar prin ordin al prefectului a fost restricționată circulația pentru autovehicule de peste 3,5 tone.

În județul Dolj, în portul Bechet a fost realizat sâmbătă un dig din saci cu nisip pe o lungime de 50 de metri, în zona platformei de acces la ferry-boat.

În județul Călărași, prefectul a dispus interzicerea circulației pe trei poduri, două afectate de apele râului Argeș, în localitățile Mitreni și Radovanu, și un altul din localitatea Budești, în pericol de a fi inundat.

În județul Vrancea, spre localitatea Nereju, circulația se desfășoară în continuare pietonal sau pe drumuri forestiere ocolitoare. Pe drumul județean 205D Paltin-Nereju, prefectul a dispus restricționarea circulației pentru mașinile de peste 7,5 tone, a precizat MAI.