Bill Gates a prezis, în ultimul său discurs, evoluția tehnologiei digitale

Publicat: 15 02. 2012, 11:43
Actualizat: 30 03. 2012, 01:16
Co-fondatorul Microsoft, a făcut, în ultimul discurs înainte de renunțarea la atribuțiile tehnice, estimări privind produsele electronice care vor apărea pe piață în următorii zece ani, în discursul tradițional de inaugurare a expoziției Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas.

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a făcut, în ultimul discurs înainte de renunțarea la atribuțiile tehnice, estimări privind produsele electronice care vor apărea pe piață în următorii zece ani, în discursul tradițional de inaugurare a expoziției Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas.

Gates a anunțat, în 2006, că, în iulie 2008, va renunța la atribuțiile de ordin tehnic, urmând să păstreze funcția de președinte precum și un rol de consultant pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare ale Microsoft, cel mai mare producător de aplicații informatice la nivel mondial.

În fața profesioniștilor reuniți la Las Vegas, Gates a estimat că următorii zece ani vor fi marcați de evoluții tehnologice mai accelerate decât cele din ultimul deceniu. El a estimat că, pe viitor, Internetul va fi disponibil peste tot, datele putând fi accesate pe toate tipurile de aparate. În plus, el a prezis o invazie a dispozitivelor video High Definition pe toate tipurile de suprafețe, inclusiv pe mese sau pereți, precum și apariția de lumi virtuale din ce în ce mai sofisticate.

Peste un miliard de calculatoare funcționează actualmente la nivel mondial și circa 40% din populația lumii deține un telefon mobil, a spus Gates, care a apreciat și că, pe viitor, aplicațiile vor fi instalate online. Această afirmație pune sub semnul întrebării actuala menire a Microsoft, care se basează pe comercializarea de programe care trebuie instalate de fiecare utilizator în parte.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro