Bill Gates, donație de 150 de milioane în sprijinul obţinerii unui vaccin anti-COVID cu prețul de 3 dolari

Publicat: 09 08. 2020, 21:59
Actualizat: 06 04. 2021, 17:28
Bill Gates, donație de 150 de milioane în sprijinul obţinerii unui vaccin anti-COVID cu prețul de 3 dolari / Sursă FOTO: Shutterstock

Bill Gates oferă o donație de încă 150 de milioane de dolari pentru vaccinul anti-COVID. Potrivit VOX,  donația miliardarului va face ca viitorul vaccin să coste doar 3 dolari. Fundaţia lui Gates a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru vaccinuri în ultimii 20 de ani.

Bill Gates vrea un vaccin de 3 dolari

O mulțime de oameni acordă atenție fiecărei acțiuni făcute de Bill Gates, al doilea cel mai bogat om de pe planetă.

Vineri, miliardarul american a spus că el și fundația sa vor cheltui 150 de milioane de dolari pentru a distribui vaccinurile, atunci când acestea vor fi găsite, către unele dintre cele mai sărace persoane din lume.

Este unul dintre cele mai mari angajamente financiare pentru răspunsul la coronavirus până la în acest moment. Fundația Gates donează suma de bani către Institutul Serum, cel mai mare producător de vaccinuri la nivel mondial. Institutul va produce 100 de milioane de doze, care ar costa doar 3 dolari fiecare.

„Încercăm să ne asigurăm că vaccinul va fi disponibil nu numai în ţările bogate, dar şi în ţările în curs de dezvoltare şi va fi în beneficiul tuturor dacă obţinem asta”, a afirmat Bill Gates.

România a cerut UE 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid 19

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti Covid 19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism asigurat de Comisia Europeană

Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

Prin acelaşi mecanism, şi premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid 19 . Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.