Biserică mistuită de flăcări în timpul slujbei de Bobotează

Publicat: 15 02. 2012, 11:43
Actualizat: 16 02. 2012, 00:12
Biserica din satul Horgești, comuna Horgești, județul Bacău, a fost mistuită de flăcări, astăzi, în timpul slujbei de Bobotează.Incendiul a fost anunțat prin 112, în jurul orei 8.45, la biserica "Sfinții Voievozi Constantin și Elena".

 

Biserica din satul Horgești, comuna Horgești, județul Bacău, a fost mistuită de flăcări, astăzi, în timpul slujbei de Bobotează. Incendiul a fost anunțat prin 112, în jurul orei 8.45, la biserica "Sfinții Voievozi Constantin și Elena". Pompierii au sosit la fața locului cu două autospeciale și au intervenit cu apă și spumă.

Biserica cu hramul "Sfinții Voievozi Constantin și Elena" a fost construită în anul 1889, din cărămidă, are suprafața de aproximativ 100 mp și înălțimea de circa 13 m. Lăcașul de cult este acoperit cu tablă peste șindrilă. Clădirea nu este monument istoric și nu face parte din patrimoniul național.

Reprezentanții ISU au stabilit că incendiul a izbucnit după ce în clopotnița bisericii au intrat, purtate de vânt, scântei de la coșul de fum al sobei de teracotă, iar acestea au aprins materiale inflabile depozitate aici.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro