Bistrița: Peste 40 de asistenți personali nu și-au primit salariile de patru luni

Publicat: 16 02. 2012, 08:55
Actualizat: 15 03. 2012, 15:21
Peste 40 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap din comuna bistrițeană Livezile s-au adunat, miercuri, în fața Primăriei, nemulțumiți că nu și-au primit salariile de patru luni și nimeni nu le poate spune când li se vor vira banii, autoritățile motivând că nu au fonduri la buget.

Peste 40 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap dincomuna bistrițeană Livezile s-au adunat, miercuri, în fațaPrimăriei, nemulțumiți că nu și-au primit salariile de patru luniși nimeni nu le poate spune când li se vor vira banii, autoritățilemotivând că nu au fonduri la buget.

Asistenții personali ai persoanelor cu handicap s-au adunat,miercuri, în fața Primăriei Livezile și s-au plâns jurnaliștilorcă, deși au un salariu de încadrare de 630 de lei, nici măcar peacesta nu îl primesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu am primit salariile de patru luni, unii chiar de cinci.Suntem necăjiți, nu e ușor să îngrijești o persoană cu handicap. Săne spună dacă nu au bani ca să știm ce să facem, ori ne ducemrudele la sanatoriu, ori le plasăm undeva, că nu mai putem așa. Noitrebuie să stăm acasă, că nu putem merge la serviciu fiindcă omulcu handicap are cele mai mari nevoi din societatea aceasta”, adeclarat o asistentă personală.

Oamenii au discutat cu reprezentanții Primăriei Livezile carei-au ascultat și le-au dat dreptate, dar au spus că nu au cu cesă-i ajute.

Mediafax