Bistrița: Polițistul băut care a accidentat mortal o elevă pe trecerea de pietoni va fi cercetat în libertate

Publicat: 25 05. 2012, 16:20
Actualizat: 16 05. 2013, 11:13

Polițistul din orașul Năsăud care s-a urcat băut la volan și a accidentat mortal o adolescentă în vârstă de 17 ani care traversa strada pe o trecere de pietoni va fi cercetat în libertate, însă are interdiciție de a părăsi localitatea de domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Antonela Gorgan, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că procurorul de caz nu a propus instanței arestarea preventivă a polițistului.

„Procurorul de caz a decis să îi interzică polițistului să părăsească localitatea de domiciliu în următoarele 30 de zile. Nu a propus mai departe instanței arestarea preventivă a acestuia”, a spus Antonela Gorgan.

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, comisarul șef Ovidiu Mureșan, a declarat corespondentului Mediafax că polițistul avea mâna ruptă și intrase în concediu medical în 5 mai.

„Avea mâna ruptă, dar nu știu care. Din moment ce se afla la volan, probabil că putea conduce. Nu mă mai interesează. A demisionat din Poliție”, a declarat Mureșan.

Gorgan a afirmat că agentul Ioan Sîngeorzan era angajat al Secției 6 de Poliție Rurală Năsăud. El se afla la volanul mașinii sale personale și nu era în timpul serviciului.

„S-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,71 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Nu se afla în timpul serviciului fiindcă era în concediu din data de 5 mai”, a spus Gorgan.

Potrivit unor informații postate pe un site de socializare, adolescenta accidentată mortal de polițist era elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud.

Polițistul a accidentat-o mortal pe adolescenta de 17 ani ce traversa strada pe o trecere de pietoni, apoi a fugit de la fața locului, fiind găsit la scurt timp de către colegii săi, accidentul petrecându-se joi seară, în jurul orei 20.00, pe strada George Coșbuc din orașul Năsăud.

Victima a fost transportată la Spitalul Orășenesc Năsăud, în stop cardio-respirator, dar medicii nu i-au mai putut salva viața.