Blocul Național Sindical anunță că vor protesta, miercuri și joi, în fața CCR pentru a atrage atenția cu privire la OUG 79/2017

Publicat: 03 12. 2019, 20:25

Blocul Național Sindical (BNS) anunță că vor fi proteste în fața CCR, miercuri și joi, între orele 9,00-12,00, la acțiune urmând a participa aproximativ 50 de persoane.

„Prin acest protest vrem să atragem atenția Președintelui Curții Constituționale, dar și a celorlalți membri ai Curții asupra faptului că în intervalul noiembrie 2018-august 2019 au fost înregistrate la Curte 19 dosare care vizează în integralitate sau parțial prevederi ale Titlul V, din OUG 79/2017. Peste 1 milion de salariați au fost afectați în drepturile lor individuale garantate de Constituția României în cursul anului 2018″, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sindicaliștii cer Curții Constituționale să respecte propria lege de funcționare 47/1992, cât și propriul regulament.

„Un subiect atât de important pentru milioane de salariați ai României cât și pentru generațiile viitoare (întrucât OUG 79/2017 generează mecanisme de finanțare ale sistemului de securitate socială din România) nu poate să aștepte la nesfârșit o soluție de constituționalitate! Cerem, de asemenea, celorlalte instituții responsabile să-și îndeplinească atribuțiile prevăzute de lege și să comunice punctele de vedere oficiale către Curte cu maximă celeritate, aici referindu-ne la Avocatul Poporului, Guvernul României, Camera Deputaților și Senatul României”, mai spune BNS.