Blue Air se pregătește pentru sărbătorile de iarnă. Compania aeriană introduce şapte noi rute externe, în decembrie și ianuarie

Publicat: 17 09. 2020, 17:36
Actualizat: 17 09. 2020, 21:08
FOTO: Aeroportul Oradea

Compania aeriană low-cost Blue Air a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că va introduce un număr de 49 de zboruri noi, săptămânal, către şapte destinaţii de călătorie favorite ale românilor pentru petrecere sărbătorilor de iarnă.

Zborurile noi, operate în perioada 18 decembrie 2020 -10 ianuarie 2021 (cu excepţia zilelor de 25 decembrie şi 1 ianuarie), sunt: Bucureşti – Roma (aeroportul Fiumicino): nouă zboruri/ săptămână; Bucureşti – Glasgow: şapte zboruri/ săptămână; Bucureşti – Madrid: cinci zboruri/ săptămână; Bucureşti – Bologna: şapte zboruri/ săptămână; Bucureşti – Viena: şapte zboruri/ săptămână; Bucureşti – Birmingham: şapte zboruri/ săptămână şi Bucureşti – Barcelona: şapte zboruri/ săptămână.

Acestea vor fi operate în mod temporar în cadrul Orarului de Iarnă 2020-2021 şi vor fi introduse în programul regulat de zbor în cadrul Orarului de Vara Blue Air 2021.

„Suntem încântaţi să venim cu veşti bune referitor la perioada sărbătorilor de iarnă, anticipând entuziasmul specific vacanţelor de sezon şi al revederii cu cei dragi. Între 18 decembrie şi 10 ianuarie am introdus în orarul de zbor o selecţie de şapte dintre cele mai dorite destinaţii ale pasagerilor noştri, destinaţii care vor face parte şi din Orarul de Vara 2021. După ce anul acesta am resimţit din plin lipsa de conectivitate şi de libertate de mişcare, este momentul să încercăm să recuperăm timpul în care nu am putut călători, să regăsim bucuria de a face planuri şi să păstrăm tradiţiile care ne definesc, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, cele mai îndrăgite sărbători ale românilor”, a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air, citată de Agerpres.

Ajutor de 1 milion de euro pentru companiile aeriene care își încep sau își reiau operațiunile pe aeroportul Oradea. Ce se întâmplă în cazul Tarom și Blue Air

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare pentru România, în valoare de 1 milion de euro, destinată companiilor aeriene care își încep sau își reiau operațiunile pe aeroportul Oradea în contextul pandemiei de coronavirus, a anunțat, la sfârșitul lunii iulie, Reprezentanța Comisiei Europene în România, printr-un comunicat de presă.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, oferă ajutor sub formă de subvenții directe și va fi accesibilă în mod transparent tuturor companiilor aeriene interesate care își încep sau își reiau operațiunile pe aeroportul Oradea.

Potrivit comunicatului Comisiei, Aeroportul Oradea joacă un rol important în ceea ce privește conectivitatea regională și internațională a țării.

Cursele aeriene pe ruta România-Polonia, reluate după ce fuseseră suspendate din cauza Covid-19

Autoritățile poloneze au scos România de pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut, astfel că toate cursele aeriene către și dinspre țara noastră au fost reluate, de miercuri, după ce fuseseră suspendate la începutul lunii.

După ce, în 2 septembrie, au suspendat cursele aeriene spre și dinspre România, pe care au inclus-o pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, alături de alte peste 40 de state, autoritățile poloneze au revizuit, marți, condițiile de intrare pe teritoriul național.

Astfel, începând cu data de 16 septembrie 2020, vor putea fi reluate cursele aeriene regulate de călători pe ruta România-Polonia.

Măsura adoptată de către autoritățile de la Varșovia este valabilă până la data de 29 septembrie 2020 și a fost luată în contextul adoptării de către autoritățile polone de noi condiții pentru operarea zborurilor către/dinspre alte țări în contextul pandemiei de COVID-19, a transmis MAE, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Potrivit MAE, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a abordat în mod repetat, în discuțiile cu omologul său polonez Zbigniew Rau, tema reluării zborurilor directe între cele două state în dialogul bilateral recent, atât cu prilejul discuției din cadrul reuniunii informale în format Gymnich de la Berlin, din data de 28 august, cât și în cadrul convorbirii telefonice din 11 septembrie.