Boagiu: Tarom este distrusă chiar din interiorul companiei și are nevoie de management privat

Publicat: 07 09. 2012, 10:46
Actualizat: 01 02. 2019, 14:00

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat, joi seara, la DIGI 24, că Tarom este distrusă chiar din interiorul companiei și are nevoie de management privat, încât „s-a dus fix în cap”.

„Este o companie în care e atât de multă politizare – lumea adusă pentru că e una dintre companiile în care se câștiga mulți bani, încât s-a dus fix în cap”, a spus ea.

Boagiu a afirmat că Tarom este una dintre companiile cu care nu mai poți discuta și are nevoie de privatizare.

Referitor la privatizarea CFR Marfa, Anca Boagiu a spus că speră că procesul să fie cât mai transparent și finalizat cun un partener privat competitiv în piață.

„Ce se întâmplă acum la transporturi la început am crezut că e rea-voință și neștiință, acum cred că e și foart mult interes”, a apreciat ea.

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri că vor începe procedurile de privatizare la CFR Marfă și va introduce management privat la Tarom, operatorul aerian urmând să fie probabil prima companie de stat cu manager privat, posibil străin.

Autoritățile au anunțat în august că ar putea scoate la vânzare chiar și pachetul majoritar de acțiuni al Tarom, dacă oferta de privatizare a 20% din acțiunile operatorului aerian național nu este atractivă.

Guvernul s-a angajat față de FMI să instituie până la finele anului management privat și să vândă pachete de acțiuni la mai multe companii de stat.