BOALA CUMPLITĂ care amenință copiii. În plină pandemie de coronavirus, riscurile sunt uriașe

Publicat: 28 04. 2020, 14:18
Actualizat: 29 04. 2020, 16:34

O nouă boală a stârnit îngrijorare în Marea Britanie, săptămâna aceasta, care poate fi sau nu asociată cu noul coronavirus. Până acum, afecțiunea a fost înregistrată la cel puțin 12 copii.

Profesorul Stephen Powis, director medical în cadrul Sistemului Național de Sănătate (NHS), a declarat că „este prematur” să stabilim o legătură între boala respectivă și pandemia de coronavirus.

Totuși, profesorul dr. Chris Whitty a declarat că o legătură între cele două boli „este posibilă”.

Boala are trei simptome-cheie și este similară Sindromului Kawasaki și a sindromului șocului toxic, transmite mirror.co.uk.

„Durerile abdominale și simptomele gastrointestinale sunt semnele bolii, dar și inflamația cardiacă”, a declarat medicul.

Boala Kawasaki determină ca vasele de sânge să devină umflate, ceea ce poate duce la complicații severe, deoarece se întrerupe circulația către inimă, informează NHS.

„Simptomele cheie sunt temperatura ridicată, care poate dura până la 5 zile sau mai mult, alături de iritații, gât umflat, uscat, buze uscate, crăpate, degete sau unghii roșii, ochi roșii”.

Totodată, TSS (sindromul șocului toxic) este o boală rară, dar care amenință viața, determinată de o bacterie care eliberează toxine în corp.

Boala poate lovi la orice vârstă. Simptomele sunt: „febră, simptome de gripă, durere de cap, frisoane, oboseală, extenuare, gât uscat, tuse, diaree, iritații, dificultăți în respirație, confuzie”.