Boicotul românilor la adresa Austriei a ajuns și la Târgul de Crăciun din București. Cuvântul ”austriac” a fost șters de pe o rulotă care vinde hot dog

Publicat: 13 12. 2022, 17:55
Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Efectele boicotului românilor la adresa Austriei a ajuns și la Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Astfel, la un food truck amplasat în fața Palatului Parlamentului, din „hot dog austriac” a rămas doar „hot dog”.

Suntem în perioada Crăciunului, iar produsele de tip fast-food, mâncarea tradițională si vinul fiert sunt nelipsite de la târgurile de Crăciun din țară. La Târgul din Piața Constituției există și o autorulotă care vinde produse din carne specifice austriece, dar după ce această țară ne-a blocat aderarea la Schengen, a schimbat foaia.

Astfel, cei care dețin rulota au decis să șteargă cuvântul ”austriac” din meniu, acoperindu-l cu o bandă adezivă și în loc de „hot dog austriac”, acum scrie doar „hot dog”.

Cuvântul „austriac” se poate distinge sub banda adezivă, scrie Libertatea.

Ar putea părea că produsul nu se mai află pe stoc, însă banda adezivă a fost pusă doar peste cuvântul „austriac”, nu peste tot produsul, valabil în continuare la vânzare.

Mai mult, imagini vechi cu rulota respectivă confirmă – cuvântul acoperit e „austriac”.

Vânzătorii de la food truck se amuză când se cere hot dog austriac. „Hot dog”, râd ei.

„E o afacere 100% românească. Patronii sunt români, produsele sunt românești, doar ideea e luată din Austria. Și e foarte gustos”, spun ei.

Produsul conține doi crenvurști, ketchup, muștar, varză, o minibaghetă și ceapă și costă 20 de lei.