BOMBA DAILY MAIL: Românii din Marea Britanie trimit zilnic în țara lor 500.000 de lire. Britanicii se indignează, BNR reacționează

BOMBA DAILY MAIL: Românii din Marea Britanie trimit zilnic în țara lor 500.000 de lire. Britanicii se indignează, BNR reacționează
Val de reacții indignate pe forumul ziarului britanic: "Mulți se întreabă ce altceva mai fac ei în Europa? Vă spun eu, jefuiesc oameni nevinovați ca mine, care muncesc din greu pentru ceea ce au"

Emigranții români din Marea Britanie trimit zilnic în țarăjumătate de milion de lire sterline (560.000 de euro), scrieDailyMail într-un articol publicat ieri, citând o statistică abăncii centrale din România. Numai că acesta statistică nu există,spune viceguvernatorul BNR, Cristian Popa.

„Mă bucur că Daily Mail, care nu este renumit pentru analizelesale economice, a reușit să facă o astfel de analiză. Îi invidiezpentru sursele lor statistice. BNR nu are date pe țări privindremiterile. Ar fi mai relevante remiterile din state precum Italiași Spania”, a declarat vineri viceguvernatorul BNR, Cristian Popa,rugat să comenteze articolul.

În primele trei luni din 2010, românii din Marea Britanie autrimis în țară 41 de milioane de lire sterline (46 milioane deeuro), mai notează Daily Mail, care propune și o estimare.

Dacă nivelul s-a menținut pe tot parcursul anului trecut, astaînseamnă că românii din Regat au trimis în țară 160 de milioane delire sterline (180 de milioane de euro), cu 50% mai mult decât in2009, potrivit sursei citate. Cifrele nu includ însă transferurileinformale, prin intermediul prietenilor și rudelor.

Daily Mail își ilustrează articolul cu o fotografie a lui TraianBăsescu care a făcut o vizită de două zile în Marea Britanie laînceputul acestei săptămâni. Președintele le-a mulțumit atuncizecilor de mii de conaționali care au locuri de muncă în MareaBritanie, în loc să solicite ajutoare sociale acasă.

Anul trecut, românii care lucrează în afara granițelor au trimisîn țară, în total, 2,5 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde deeuro), potrivit sursei citate.

Reacția britanicilor peforumul Daily Mail

„În tot acest timp, milioane de britanici nu își găsesc job-uri.Trebuie să scăpăm de guvernul responsabil pentru acest dezastru”,comentează Tim J.

„Nu e de mirare că economia este la pământ, în condițiile încare guvernul permite acest lucru. Singura modalitate ca aceștiidoți să ne asculte sunt demostrațiile în stradă”, scrie Jane.

„Mulți se întreabă ce altceva mai fac ei în Europa? Vă spun eu,jefuiesc oameni nevinovați ca mine, care muncesc din greu pentruceea ce au”, notează Mandy Gsell, din Elveția.

„Această țară moare sub ochii noștri și nimeni nu face nimic”,scrie și LJ

„Articolul arată clar că străinii se înghesuie în această țarăpentru benficiile de aici”, scrie Mike.

„Și care este problema? Au muncit pentru acești bani? Și-auplătit taxele, nu? Concentrați-vă pe cei care trăiesc în afarastatului, ei sunt adevărata scurgere din sistem”, scris DSD.

„Lăsând la o parte ca acestă statistică este falsă (nu a apărutniciodată pe site-ul oficial al Băncii Naționale a României) și căziarul inventează statistici doar ca să vândă. Suma este absurdă.Și chiar dacă ar fi adevărat, românii din Marea Britanie au joburipe care britanicii sunt prea leneși sau prea mofturoși să le facă”,comentează Ștefan, un român.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide