Bombă găsită sub o mașină din Târgu Mureș

Publicat: 28 02. 2013, 13:56
Actualizat: 25 06. 2013, 16:27

O femeie din Târgu Mureș a alertat, joi, autoritățile, după ce a observat sub autoturismul ei o cutie care i s-a părut suspectă, în urma cercetărilor stabilindu-se că e vorba de un dispozitiv artizanal folosit pentru incendiere, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Județean de Poliție Mureș, femeia a sunat la Dispeceratul de urgență 112, sesizând că a observat sub autoturismul său, aflat într-o parcare din municipiu, o cutie a cărei prezență i s-a părut suspectă.

La fața locului s-a deplasat o echipă din cadrul IJP Mureș și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, alături de specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș și Serviciului Român de Informații Mureș.

„După primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre un dispozitiv artizanal care avea ca scop, cel mai probabil, incendierea autoturismului. Dispozitivul a fost anihilat de către specialiștii SRI, fără a se pune în pericol siguranța vreunei persoane”, se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al IJP Mureș, Gabriela Stoica, a declarat că polițiștii și DIICOT fac cercetări la fața locului, pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de incident.

„Dispozitivul artizanal era într-o cutie, sub mașină. N-ar fi explodat, ar fi provocat doar flacără. Cercetările sunt continuate împreună cu DIICOT. Nu a fost în niciun moment pusă în pericol viața vreunei persoane”, a spus Stoica, potrivit căreia pe parbrizul mașinii a fost găsit lichid inflamabil, dar nu poate spune dacă era sau nu benzină.