Bucureștenii află de cutremure și inundații de pe panouri electronice plasate în marile intersecții

Publicat: 26 09. 2013, 23:46
Actualizat: 22 10. 2014, 15:00

Primăria Capitalei împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Municipiului București au inaugurat un  sistem de transmitere a mesajelor de avertizare a populației  din Capitală în caz de situații de urgență. Avertizarea este transmisă prin intermediul unor panouri electronice. Aceste dispozitive sunt deja plasate în marile intersecții din oraș și în prezent afișeasă anunțuri publicitare, dar  începând de astăzi ele vor afișa informații despre catastrofe. Unul dintre aceste panouri se află la Piața Unirii, la capătul liniei de tramvai 32.

În Capitală sunt  36 de panouri electronice stradale amplasate atât în zonele centrale, cu afluență mare de persoane, cât și în principalele zone de acces rutier în Municipiul București.  În cazul producerii unor accidente, cutremure, incendii, inundații, bucureștenii vor primi informații în timp real, dar vor afla și care sunt măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe durata și după producerea acestora.

Panourile îi avertizează și pe șoferii care tranzitează orașul și care se pot regăsi la un moment dat în preajma unui eveniment să evite  pe cât posibil zona respectivă pentru asigurarea deplasării rapidă a forțelor de intervenție.

Oficialii de la Primăria Capitalei spun că proiectul este realizat în parteneriat cu ISU și firma care deține panourile electronice în oraș, iar primăria nu dă niciun ban pentru acest proiect.