Bucureștiul intră în Cartea Recordurilor pentru mega-Nuntă de aur în 7.07.07

Publicat: 15 02. 2012, 09:53
Actualizat: 25 04. 2012, 16:33
Bucureștiul și primarul sectorului 2, Niculai Onțanu, au intrat în ''Cartea Recordurilor 2008'', pentru organizarea celei mai mari ceremonii din lume de reînnoire a jurămintelor matrimoniale pentru 305 cupluri, căsătorite de peste 50 de ani, care au sărbătorit ''Nunta de aur'', o tradiție românească, informează site-ul World Records Academy.

”Sperăm să ne împărtășiți, dumneavoastră care ați reușit să trăiți împreună atât de mulți ani fericiți, secretul unei căsătorii fericite și îndelungate”, a afirmat primarul Onțanu. El a mai precizat: ”Într-o perioadă de schimbări radicale avem încă aceleași valori universale: iubirea, înțelegerea, grija față de ceilalți, dragostea față de copii, puterea de a uita, de a înțelege și a merge mai departe, întotdeauna cu dragoste”.

La celebrarea ”Nunții de aur” au participat peste 1.000 de invitați, printre care și mama premierului român, Călin Popescu Tăriceanu, iar ceremonia oficială a inclus serviciul religios precum și mesaje din partea unor reputați artiști și regizori.

Celor 305 perechi li s-au oferit Certificatele de reînnoire a jurămintelor, în timp ce oaspeților li s-au acordat Certificate de participare. Primarul Onțanu urmează să primească un certificat din partea Academiei Cărții Recordurilor, pentru acest nou record.

Reînnoirea jurămintelor căsătoriei nu este o acțiune legală, religioasă sau civilă, manifestarea fiind strict pentru înregistrarea în Cartea Recordurilor. (Rompres)