Bucureștiul și 56 de localități, afectate de furtuni și inundații

Publicat: 04 07. 2017, 10:02
Actualizat: 26 03. 2019, 09:05

Potrivit IGSU, fenomenele hidrometeorologice periculoase manifestate în ultimele 24 de ore au generat efecte în 56 de localități din 12 județe și în municipiul București.

Astfel, în municipiul București s-a intervenit pentru evacuarea apei din 14 case, 14 curți, șapte subsoluri și o stradă, precum și pentru degajarea a 14 copaci căzuți pe carosabil și pe trei autoturisme.

În județul Argeș, s-a intervenit în cinci localități pentru evacuarea apei din nouă curți, subsolul unei instituții publice și degajarea a patru copaci căzuți din cauza vântului, dintre care unul pe un autoturism. În localitatea Arefu, pe DN 7C, din cauza căderilor de pietre de pe versanți, circulația s-a desfășurat, temporar, alternativ pe un singur sens. Echipaje specializate au intervenit in teren pentru degajarea drumului.

În județul Călărași a fost nevoie de intervenția specialiștilor în cinci localități, pentru evacuarea apei din 11 curți și degajarea a doi copaci doborâți de vânt, dintre care unul pe un autoturism.

Serviciile de intervenție au fost prezente și în județul Dolj, în trei localități, inclusiv Craiova, pentru evacuarea apei dintr-un subsol și două curți, degajarea unui acoperiș de bloc și a trei copaci căzuți peste patru autoturisme, precum și pentru salvarea a două cabaline surprinse de o viitură.

În județul Dâmbovița s-a intervenit în două localități pentru evacuarea apei din cinci curți și degajarea unui copac căzut pe carosabil, iar în județul Giurgiu în șapte localități – pentru evacuarea apei din 20 case, incintele a două societăți, patru anexe, degajarea a cinci copaci, dintre care trei căzuți pe acoperișuri, precum și pentru îndepărtarea a doi stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil.

În județul Gorj în trei localități s-a intervenit pentru evacuarea apei din cinci curți, trei subsoluri și patru anexe, precum și pentru decolmatarea unui canal colector, iar în localitatea Dănești, pe DJ 663 A, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe carosabilul inundat ca urmare a revărsării pârâului Șasa. Până la remedierea situației, circulația rutieră a fost deviată pe o rută ocolitoare.

În județul Ilfov au fost afectate cinci localități – Chiajna, Corbeanca, Cornetu, Otopeni și Pantelimon -, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 curți, patru subsoluri, șase case și degajarea a doi copaci căzuți pe carosabil, iar pe DN 5, în localitatea Jilava, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulația în zonă s-a desfășurat cu dificultate.

În județul Mehedinți s-a intervenit în trei localități pentru evacuarea apei din nouă curți, trei subsoluri și o casă, în timp ce pe DN 6 s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulația în zonă s-a desfășurat cu dificultate.

În județul Olt s-a intervenit în trei localități pentru evacuarea apei din două curți, trei subsoluri și trei clădiri, în timp ce în județul Prahova în localitatatea Bușteni s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism.

În județul Teleorman s-a intervenit în opt localități pentru evacuarea apei din zece case, două beciuri, 63 de curți, trei anexe, trei străzi și o stație de epurare. În localitatea Uda – Paciurea au fost evacuate două persoane din două case inundate de apa scursă de pe versanți, iar alte două au fost salvate, fiind surprinse de o viitură. Persoanele au fost evacuate, preventiv, la rude, fără alte probleme.

În județul Vâlcea a fost nevoie de serviciile de intervenție în șapte localități pentru evacuarea apei din șapte curți, o casă, trei beciuri, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe trei autoturisme, precum și pentru salvarea a patru bovine surprinse de o viitură. În localitatea Câineni, pe DN 7, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil, urmare a scurgerilor de pe versanți, iar în localitatea Costești, pe DJ 646, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulația în zonă s-a desfășurat restricționat.

Marți dimineață nu a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice și nici nu au fost semnalate probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică.