Bugetul Ministerului Energiei a primit avizul favorabil

Publicat: 11 12. 2015, 11:39

Bugetul instituției a primit votul parlamentarilor din comisiile pentru politică economică și cea pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, respectiv comisia economică, cea pentru dezvoltare regională, respectiv transporturi și energie din Senat.

La audieri a participat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, care le-a transmis parlamentarilor din comisii că vrea să înceapă „cât mai repede posibil” dezbaterea publică pe tema strategiei eneregtice.

„Este absolut necesar să avem o strategie energetică, un document cu o viziune clară pe termen mediu și lung și trebuie să avem un document care să ne permită în primul rând să înțelegem care sunt obiectivele și al doilea rând să ne permită să evaluăm politicile publice în raport cu obiectivele pe care ni le-am sumat. Acesta este rolul unei strategii energetice și intenția mea este să începem lucrul și dezbaterile publice pe acest document cât mai repede posibil”, a spus Grigorescu.

Autoritățile încearcă de circa doi ani să elaboreze o nouă strategie energetică, cea actuală fiind depășită. Reprezentanții Ministerului Energiei anunțau în primăvară că documentul va fi definitivat în septembrie sau octombrie.