Bulgari prinși în București în timp ce încercau să retragă bani din bancomate cu carduri falsificate

Publicat: 28 06. 2012, 11:57
Actualizat: 04 07. 2013, 00:07

Doi cetățeni bulgari au fost prinși în timp ce încercau să retragă în mod fraudulos numerar folosind carduri falsificate, asupra lor ofițerii BCCO București găsind 32 de instrumente de plată electronică falsificate, un laptop și diferite sume de bani în euro și leva.

Miercuri, 27 iunie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) București, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au prins în flagrant delict doi cetățeni bulgari, de 35 și 36 de ani, în timp ce efectuau operațiuni frauduloase la un ATM, din București, folosind „clone” ale unor carduri emise de bănci comerciale din Chile și Statele Unite ale Americii.

În urma percheziției corporale efectuate asupra celor doi și a controlului autoturismului cu care se deplasau, polițiștii au depistat 32 de instrumente de plată electronică falsificate, un laptop și diferite sume de bani în euro și leva.

În urma investigațiilor a rezultat că, în aceeași zi, cei doi suspecți au venit în România, iar în jurul orei 14.30 au ajuns în municipiul București. Aici, cei doi au încercat să retragă numerar de la ATM – uri folosind carduri falsificate, iar în jurul orei 15.30 au fost surprinși în flagrant delict, imediat după ce puseseră în circulație mai multe astfel de instrumente de plată falsificate.

Față de cei în cauză a fost începută urmărirea penală pentru punere în circulație în orice mod a instrumentelor de plată electronică falsificate sau deținerea lor în vederea punerii în circulație, fiind reținuți pentru 24 de ore.

Joi, suspecții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul București cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Polițiștii BCCO București continuă cercetările în cauză sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.