Bulgaria înregistrează al 13-lea deces provocat de gripa A H1N1

Publicat: 16 02. 2012, 08:57
Actualizat: 06 03. 2012, 22:12
Ministerul Sănătății din Bulgaria a anunțat cel de-al treisprezecelea deces provocat de gripa A H1N1, informează site-ul Novinite.com.

Ministerul Sănătății din Bulgaria a anunțat celde-al treisprezecelea deces provocat de gripa AH1N1, informează site-ul Novinite.com.

Potrivit ministerului, o femeie în vârstă de 36 de ani infectată cuacest virus a decedat în orașul Burgas după ce fusese internată înspital cu 20 de zile înainte pentru a fi tratată de pneumonie.Medicii au încercat să-i salveze viața, folosind cele mai noidotări, dar eforturile au fost zadarnice. Înainte de a muri,femeia, care era însărcinată, își pierduse copilul.

Acesta a fost cel de-al treisprezecelea deces din cauza gripeiporcine în Bulgaria, primul survenind la începutul luioctombrie.

Între timp, vacanța școlară din cauza gripei A H1N1 va continua înșcolile din Dobrici, Dimitrovgrad, Ruse și Silistra. Până miercuri,școlile vor fi închise și în orașul și regiunea Burgas. Școlile dinorașul și regiunea Varna își redeschid porțile, dar alerta depandemie de gripă decretată în zonă nu a fost anulată.

Restricțiile, care vor rămâne în vigoare până la 20 noiembrie,vizează planificarea internărilor în spital și a activitățilorchirurgicale, urmând a fi aplicate și în cazul celor care vin învizită la pacienții din spitale.

Mediafax