Bulgaria susține că situația revine la normal în stațiunile de la Marea Neagră, în urma inundațiilor. Câți români au cerut să fie evacuați

Publicat: 22 06. 2014, 18:21
Actualizat: 28 09. 2018, 05:02

Ploile torențiale înregistrate în zonă în ultimele zile au provocat inundații la parterul unor hoteluri, dar nu s-au înregistrat pagube importante sau de durată, afirmă Asociația, citată de BTA.

Infrastructura și plăjile se află în stare bună, afirmă BATA într-un comunicat, adăugând că aerul, apa și transporturile funcționează în mod normal, conform programului de vară, iar toate siturile de importanță culturală și istorică sunt accesibile și deschise pentru vizitatori.

Potrivit site-ului Novinite.com, reprezentanți ai misiunii diplomatice române în Bulgaria care au sosit la Albena pentru a-i ajuta pe compatrioții lor au anunțat că 29 de persoane și opt vehicule urmează să fie trimise în România.

Restul turiștilor români și-au exprimat voința de a-și continua concediile la Albena, în contextul în care situația revenea la normal, potrivit unor surse diplomatice românești, citate de site.

În total 1.200 de turiști au fost evacuați vineri din hoteluri de la Albena, lângă Baltata, din cauza unor ploi torențiale și revărsării râului Batovska.

Ei au fost cazați la alte hoteluri din stațiune.