Bulibașa Cianghiri Stănescu, liderul țiganilor din Târgu Jiu, a murit

Publicat: 15 02. 2012, 11:49
Actualizat: 31 03. 2012, 18:25
Rromii din Târgu Jiu sunt în doliu după ce bulibașa Cianghiri Stănescu a murit în cursul zilei de sâmbătă. Bulibașa avea 80 de ani și a murit din cauza unor probleme de sănătate.

 

Țiganii din Târgu Jiu sunt în doliu după ce bulibașa Cianghiri Stănescu a murit în cursul zilei de sâmbătă. Bulibașa avea 80 de ani și a murit din cauza unor probleme de sănătate. Fostul lider al etniei a fost internat pentru scurt timp la spital din cauza unei hidrocefalei, o boală care poate fi tratată mai ales la persoanele tinere și doar la clinici de specialitate din țară.

Cianghiri Stănescu a fost sub supraveghere medicală la Târgu Jiu, dar rudele l-au luat acasă, după ce medicii le-au dat de înțeles că Stănescu nu va mai avea mult de trăit.

Bulibașa a sfârșit în condiții modeste, deși mulți dintre rromii pe care i-a condus în ultimele patru decenii au acum averi de milioane de euro, Stănescu fiind nevoit în urmă cu patru să ceară primăriei Târgu Jiu o pensie suplimentară, deși municipalitatea nu are cum să plătească pensii.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro