Bușoi, propus la șefia CNAS: „Accept. Voi renunța la funcția de europarlamentar”

Publicat: 14 06. 2013, 13:16
Actualizat: 14 06. 2013, 13:17

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, propus de Victor Ponta la conducerea CNAS, în locul lui Doru Bădescu, a declarat, pentru gândul, că va renunța la fotoliul de la Bruxelles pentru a ocupa această funcție.

„Am avut o foarte scurtă discuție cu premierul Victor Ponta, ieri, în care mi s-a propus funcția de șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Urmează ca cel mai probabil săptămâna viitoare să am o convocare oficială cu premierul și ministrul Sănătății în care vom discuta mai multe detalii”, a declarat Cristian Bușoi pentru gândul.

Acesta spune că va accepta funcția și, implicit, va renunța la mandatul de europarlamentar, pentru că „este clar o incompatibilitate și chiar dacă nu ar fi fost nu mi se pare normal să ocupi două funcții atât de importante”.

Cristian Bușoi nu și-a anunțat încă colegii de la Bruxelles despre funcția care i s-a propus, urmând să o facă după discuțiile de săptămâna viitoare cu Victor Ponta și Eugen Nicolăescu.

Doru Bădescu a demisionat de la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), iar pentru postul de președinte va fi propus europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, a anunțat joi premierul Victor Ponta.

El a precizat, la postul B1 TV, că Bădescu și-a prezentat demisia în urma discuției pe care a avut-o cu acesta referitor la reacția greșită în cazul nominalizării lui Lucian Duță în Consiliul de Administrație al CNAS.