CA-N FILME. O româncă a fost condamnată la ani grei de închisoare după ce luni de zile a încercat să își ucidă soțul cu doze mari de Paracetamol! Amantul-complice a primit o pedeapsă și mai mare

Publicat: 22 05. 2020, 15:56
Actualizat: 22 05. 2020, 17:03
O româncă a fost condamnat la ani grei de închisoare după ce luni de zile a încercat să își ucidă soțul cu doze mari de Paracetamol! Amantul-complice a primit o pedeapsă și mai mare / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

O româncă și amantul ei au pus la cale un plan ca-n filme de ucidere a soțului ei – luni de zile i-au pus în mâncare sute de pastile de Paracetamol. Curtea Federală din Elveția i-a condamnat definit pe cei doi la închisoare la patru ani după cumplitele fapte.

Curtea Federală din Eleveția i-a condamnat definitiv pe româncă și pe amantul care au fost fost găsiți vinovați de tentativă de omor. Se pare că în perioada mai – august 2016, cei doi au mărit doza de Paracetamol a victimei, medicament pe care oricum obișnuia să îl ia, punându-i-l în mâncare, relatează TdG Suizze.

Plan de asasinare ca-n filme

În cadrul anchetei, au fost supuse analizelor specifice fire de păr ale victimei. Rezultatele acestora au arătat că bărbatul avea în organism doze mult mai mari de paracetamol decât cele pe care le lua voluntar. În timp, aceste doze ar fi urmat să îl ucidă. În plus, Curtea a avut ca dovezi și mesajele de Whatsapp dintre româncă și amantul ei, în care vorbeau des despre uciderea soțului și modul în care intenționau să-l ucidă – creșterea dozei de Paracetamol.

Românca, în vârstă de 38 de ani la momentul săvârșirii faptelor, și amantul ei elvețian, în vârstă de 45 de ani la acea vreme, au fost condamnați definitiv pentru tentativă de otrăvire. Se pare că cei doi sperau ca dozele din ce în ce mai mari să îi provoace bărbatului o insuficiență renală gravă urmată de deces.

A supraviețuit otrăvirii, dar nu și șocului

Curtea Federală i-a condamnat definitiv pe cei doi aprobând decizia Curții Supreme din Zug. Astfel, românca a primit o condamnare de 9 luni și 7 ani de închisoare iar amantul ei una de 10 ani.

Soțul româncei a supraviețuit tentativei de otrăvire, însă a murit în urma unui atac de cord pe care l-a avut în timpul procesului din prima instanță – Tribunalul Penal din Zug, în decembrie 2017.