Cabanier de la Padina, atacat de un urs; bărbatul a fost luat de jandarmi și dus la spital

Publicat: 28 01. 2014, 07:32
Actualizat: 29 07. 2014, 19:50

Un bărbat angajat la cabana Padina din Masivul Bucegi a fost atacat de un urs, în noaptea de luni spre marți, bărbatul reușind să se refugieze în cabană și fiind coborât de către jandarmii montani până la Sanatoriul Moroieni, de unde a fost preluat de o ambulanță și dus la spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, Ciprian Vătășelu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 02.00, o femeie de la cabana Padina a sunat la 112 și a anunțat că un angajat al cabanei, care a ieșit din imobil și s-a îndepărtat la aproximativ o sută de metri de aceasta, a fost atacat de un urs. Femeia, care a auzit zgomot afară, a ieșit la ușa cabanei să vadă ce se întâmplă, moment în care bărbatul a reușit să se refugieze în cabană.

Jandarmii montani de la postul Peștera au intervenit pentru a-l coborî pe bărbat până la sanatoriul Moroieni, acolo unde a fost așteptat de o ambulanță care l-a preluat și l-a dus până la spitalul din Pucioasa.

Echipajul de jandarmi a însoțit ambulanța până la spital, unde a ajuns după ora 04.00.

Potrivit reprezentantului Jandarmeriei Dâmbovița, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a suferit mai multe zgârieturi în urma atacului ursului, însă în momentul în care a fost preluat de către echipajul medical era în stare stabilă, fiind conștient, însă era foarte speriat.

Daciana Ilie, corespondenti@mediafax.ro