Călărași: Adolescentul care a jefuit un curier, amenințându-l cu arma, a fost arestat

Publicat: 14 05. 2012, 15:08
Actualizat: 14 05. 2012, 15:12

Adolescentul de 15 ani care a jefuit un angajat al unei firme de curierat, pe care l-a amenințat cu o armă, în scara unui bloc din Călărași, a fost arestat preventiv pentru 15 zile.

Potrivit Parchetului instanței supreme, procurorii Parchetului Tribunalului Călărași au decis, joi, începerea urmăririi penale și reținerea adolescentului, sub acuzația de tâlhărie.

Totodată, în aceeași zi, adolescentul a fost dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă, cerere admisă de magistrați, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru 15 zile.

Adolescentul a comandat pe internet două telefoane mobile, iar marți după-amiază, după ce a fost sunat de curier, care l-a anunțat că se va face livrarea coletelor, tânărul, care purta o cagulă, l-a așteptat pe acesta în scara blocului, între etajele al treilea și al patrulea. Adolescentul l-a amenințat pe curier cu o armă și i-a luat cele două colete cu telefoanele mobile. După ce l-a amenințat cu pistolul și i-a luat coletele, atacatorul a dispărut, urcând pe scara blocului, iar victima a coborât la mașina cu care se deplasase, pentru a suna la 112 și a anunța incidentul. Imediat după atac, adolescentul a tras cu pistolul, în timp ce victime cobora scările pentru a ieși din bloc.

Părinții adolescentului le-au declarat anchetatorilor că pistolul cu gaze folosit de fiul lor la comiterea tâlhăriei nu le aparține, existând suspiciunea că arma ar fi fost cumpărată de tânăr de pe internet.

Adolescentul este elev în clasa a VIII-a la Școala nr. 10 „Mihai Viteazul” din Călărași.