Calculator pentru TIMBRUL DE MEDIU. Cât plătesc de astăzi șoferii pentru înmatricularea mașinilor

Publicat: 15 03. 2013, 15:55
Actualizat: 07 08. 2015, 22:44

Șoferii vor plăti începând de astăzi TIMBRUL DE MEDIU la înmatricularea mașinilor, timbru care înlocuiește vechea taxă auto.

Calculul timbrului de mediu îl face agenția fiscală pe raza căreia persoana își are domiciliul. Înainte însă meargă la instituția unde se încasează banii șoferii își pot calcula singuri nivelul taxei cu ajutorul calculatorului de pe site-ul Administrației Fondului de Mediu. Timbrul se achită în lei la Trezoreriile Statului pe raza cărora șoferii își au domiciliul.

CALCULEAZĂ-ȚI SINGUR TAXA AICI.

Noua formulă de calcul pentru timbrul de mediu este: suma de plată = [(A x B x(100 – C)]/100, unde: A = valoarea combinată a emisiilor de CO2, exprimată în grame/km menționate in Cartea de Identitate a Vehiculului; B = valoarea timbrului de mediu pentru emisiile poluante, exprimată în Euro/1 gram CO2, prevăzută în anexa nr. 1; C = cota de reducere a timbrului prevăzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2

 

Pentru autovehiculele de tip M1 (cu maximum 8 locuri) cărora le corespund normele de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 și pentru care nu este specificată valoarea combinată a emisiilor de CO2, după formula: Suma de plată = [E x D x (100 -C)]/100, unde:  C = cota de reducere a timbrului prevăzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2; D = cilindreea – capacitatea cilindrica; E = timbrul de mediu, prevăzut în coloana nr. 3 din anexa nr. 3.