CALENDAR creştin ortodox, 10 martie 2020. Sunt pomeniţi Sfintii Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie, Pavel, Anecton şi Crescent

Publicat: 09 03. 2020, 19:34
Actualizat: 09 03. 2020, 19:42
În noaptea de Înviere sunt șanse de ploaie (FOTO: Pixabay)

Sfântul Mucenic Codrat a fost născut în munți, din cauza persecuțiilor împotriva creștinilor din secolul al III-lea. După nașterea acestuia, mama sa Rufina, o femeie credincioasă, a murit, iar Codrat a fost hrănit cu ajutorul unui nor care îi picura rouă în gură.

După cum Dumnezeu i-a hrănit pe israeliți cu mâna în pustie, nici pe Codrat nu l-a lăsat să piară de foame în sălbăticie. A fost hrănit în acest mod, până ce singur a putut a se hrăni cu verdețurile pustiei.

La vârsta de 12 ani ajunge în cetate și este crescut de o familie de creștini. Va studia medicina și va ajunge să-i vindece pe bolnavi atât cu remedii trupești, cât și cu cele duhovnicești.

Când împăratul Deciu (249-251) pornește lupta împotrivă creștinilor, Codrat este aruncat în temniță, împreună cu prietenii săi: Ciprian, Dionisie, Anecton, Pavel și Crescent. Pentru că nu s-au lepădat de credința în Hristos, au fost condamnați la moarte.

Tot pe 10 martie mai sunt pomeniţi:

-Sfânta Cuvioasă Anastasia;
-Sfântul Marcian;
-Sfântul Mucenic Mihail din Agrafa.

Sfântul Codrat (s), Sfânta Anastasia şi Sfântul Mihail (FOTO: crestinortodox.ro)

Sursa: crestinortodox.ro

FOTO main: Pixabay.com