Campaniile Gândul Torționarii și Sindromul NU, premiate la Gala Superscrieri 2013

Publicat: 13 11. 2013, 11:34
Actualizat: 21 10. 2014, 20:44

Ziariștii Gândul Attila Biro și Alina Matiș  au primit marți seara în cadrul Galei Superscrieri la secțiunea Multimedia premiul I și premiul III pentru campaniile „Torționarii” și „Sindormul NU”. 

Attila Biro a luat premiul I pentru articolele din cadrul campaniei TORȚIONARII, iar Alina Matiș a primit premiul al III-lea pentru campania Sindromul NU.

„Torționarii”  este o investigație Gândul în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc care prezintă una dintre cele mai negre perioade din istoria României. 35 dintre torționarii comuniști, oameni care au condus sau au lucrat în „penitenciarele morții”, au fost descoperiți. Trăiesc și vor fi cercetați pentru crimele comise.

URMĂRIȚI AICI ÎNTREAGA INVESTIGAȚIE „TORȚIONARII”

„Sindromul NU” este un proiect multimedia realizat de jurnaliștii Gândul Alina Matiș și Florin Negruțiu, susținut de Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism și de Centrul pentru Jurnalism Independent, care arată imaginea stresului posttraumatic în România și cum apare cea din alte țări și alte armate.

URMĂRIȚI ÎNTREAGA ANCHETĂ „SINDROMUL NU”