Când ar putea fi finalizată autostrada Pitești-Sibiu

Publicat: 17 02. 2016, 11:48

„Am analizat în amănunt evoluția proiectului și finalizarea întregului proiect între Pitești și Sibiu, iar construcția acestuia va fi gata la finalul anului 2021. Capetele autostrăzii, loturile 1 între Pitești și Curtea de Argeș și lotul cinci vor fi gata în 2020”, a declarat Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), pentru ZF.

El a preluat conducerea companiei la începutul lunii decembrie.

Conform ZF, CNADNR a anunțat că va constitui un colectiv de lucru care să revizuiască și să actualizeze studiul de fezabilitate pentru autostrada Pitești-Sibiu, de 116 kilometri. Pentru acest tronson de autostradă a mai fost făcut un singur studiu de fezabilitate, în 2008, însă avizele luate pentru acesta au expirat.

Sibiu-Pitești este una dintre cele mai așteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este și cel mai mare exportator la nivel național. Lucrările ar urma să înceapă în 2016, întâi 10 kilometri dintre Sibiu și Boița, apoi 31 de kilometri dintre Pitești și Curtea de Argeș.