Când vor circula bucureștenii cu autobuze noi. 30% dintre ele vor fi electrice

Publicat: 09 10. 2016, 18:22

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că primăria pregătește documentația pentru achiziționarea a 500 de autobuze noi, menționând că 30% dintre ele vor fi electrice.

„Suntem în pregătirea documentației pentru achiziționarea a 500 de autobuze noi, extrem de necesare pentru înnoirea parcului auto al RATB, o acțiune care, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să se întâmple cu mulți ani în urmă. Potrivit legislației de ultimă ora, 30% din aceste autobuze vor trebui să fie electrice, ceea ce este un semn bun, că începem și noi să investim în mediu și să ținem cont, la fiecare investitie, și de calitatea aerului.

Documentele sunt aproape de finalizare, iar în primavară ne dorim să avem în București primele autobuze noi ale RATB, euro 6, cu toate dotările necesare, de ultima ora, cu multe detalii tehnice, cu facilități pentru persoanele cu dizabilități, precum și posibilitatea de monitorizare a tuturor călătorilor. Va fi posibilă o monitorizare matematică, la virgula, a tuturor călătorilor și se vor putea realiza decontările așa cum este normal, cât mai corect și cât mai facil”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul General a precizat că va avea discuții cu reprezentanții RATB despre transformarea RATB in societate.