Candidatul care și-a dat foc la casă sperând că ajunge primar

Publicat: 15 06. 2016, 08:21

În noaptea de 3 spre 4 iunie, înainte de alegerile locale, candidatul UNPR la Primăria din comuna Tiha Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, a apelat numărul de urgență 112 pentru a reclama că i-a fost incendiată casă și cineva a tras cu o armă în autoturismul său.

Dănuț Dumitru Resvanță a acuzat atunci, în fața salvatorilor ajunși la fața locului, că focul ar fi fost pus de contracandidați de-ai săi. În ziua alegerilor locale, la postul de poliție dintr-o comună apropiată, o mașină a oamenilor legii a ars după ce a fost incendiată cu un cocktail molotov. Cercetările făcute de polițiști au indicat că Dănuț Dumitru Resvanță ar fi principal suspect în ambele situații.

„Au fost identificați cinci suspecți, față de care s-au luat măsuri preventive. Unul dintre ei a fost arestat, patru fiind sub control judiciar”, a declarat Bogdan Despescu, șeful Poliției Române.

Poliția Română anunță că pentru prinderea lor și probarea faptelor, polițiștii au făcut peste 30 de percheziții.

„Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în care se efectuaează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de omor calificat în forma tentativei, distrugere în formă agravată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept, înșelăciunea privind asigurările, inducerea în eroare a organelor judiciare și fals în declarații”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat și confiscat „o armă de vânătoare și trei țevi pentru armă de vânătoare confecționată artizanal, un pistol neletal, o arbaletă, șapte cartușe de diferite calibre, trofee de cervide, lațuri pentru capturarea vânatului, alte obiecte și înscrisuri relevante pentru cauză. De asemenea a fost indisponibilizat un autoturism de teren și un ATV”.