Cântăreața Denisa Răducu va fi înmormântată astăzi, în satul natal, lângă Drăgășani

Publicat: 25 07. 2017, 08:22
Actualizat: 26 03. 2019, 06:43

Încă de luni, mai mulți prieteni ai Denisei, printre care Minodora, Liviu Puștiu și Daniela Gyorfi au mers la cimitirul Bellu din Capitală, unde a fost depus trupul solistei, pentru a-și lua rămas bun de la colega lor.

Cântăreața Denisa Răducu a murit, duminică dimineață, la vârsta de 27 de ani, iar potrivit unor informații, aceasta s-a luptat, timp de câteva luni, cu un carcinom hepatocelular.

Aceasta va fi dusă de la București la Ștefănești de Drăgășani, unde va fi înmormântată în cursul zilei de marți.

Potrivit experților Societății Europene pentru Oncologie Medicală (ESMO), la cei mai mulți pacienți, cancerul ficatului este precedat de ciroza ficatului. Ciroza este o consecință a bolii cronice de ficat, cu toate că un număr limitat de pacienți cu boală cronică de ficat vor face ciroză. În ciroză, țesutul ficatului se va modifica ușor, din țestul cu celule normal în unul care are mai degrabă țestul fibros și cicatrizat. Celulele ficatului nu cresc și nu funcționează normal.

Cancerele hepatice reprezintă a șasea cea mai frecventă formă de cancer la nivel mondial. În Europa, 10 din 1.000 de bărbați și 2 din 1.000 de femei vor face cancer de ficat la un moment dat în viață. În anul 2008, în jur de 40.000 de bărbați și circa 20.000 de femei au fost diagnosticați cu cancer de ficat în toata Europa. Vârsta medie la diagnosticare este între 50 și 60 de ani, iar în Asia și Africa este în jurul vârstei de 40-50 de ani, arată CSID.