Care este starea celor opt militari răniți în Afganistan la începutul săptămânii. Anunțul lui Fifor despre unul dintre răniți

Publicat: 06 05. 2018, 12:57
Actualizat: 27 03. 2019, 03:32

„Slavă Domnului, militarii sunt bine toți, am trecut peste momente cumplite, care puteau fi mult mai dramatice. Militarii sunt în bază la Kandahar și își vor relua activitatea în cel mai scurt timp”, a declarat Mihai Fifor.

Ministrul a precizat că militarul internat în Germania va fi supus unei intervenții chirurgicale.

„Este vorba de o intervenție care ține mai mult de chirurgie plastică”, a mai spus ministrul.

Unul dintre militarii români răniți luni în urma atacului din Afganistan a fost transportat la un spital din Germania pentru investigații medicale suplimentare, starea lui fiind una bună, a anunțat marți MApN. Ceilalți șapte militari răniți au fost deja externați.

„Plutonierul major Ionescu Marius Valentin, rănit în Afganistan împreună cu alți șapte colegi, a fost transportat astăzi, 1 mai , la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigații medicale suplimentare și tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă. Valentin Ionescu a suferit răni la membrul superior drept, fiind internat, inițial , la spitalul militar din Kandahar”, au precizat, marți, reprezentanții Ministerului Apărării, printr-un comunicat de presă .

Sursă citată a mai explicat că ceilalți șapte militari din Batalionul 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților”, răniți și ei în incidentul de luni, au fost externați, s-au întors în campusul batalionului românesc, unde rămân sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.

Opt militari din Batalionul 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților” din Câmpulung Muscel au fost răniți luni, în Afganistan, după ce au fost prinși într-un atac cu mașină capcană.